torsdag 18 januari 2018

NEXT DESTINATION:

Go' kväll!

Här har det varit full rulle de senaste dagarna. Har börjat en ny termin, vilket innebär MASSOR av ny info. Denna termin kommer vara totalt fullspäckad, och förhoppningsvis väldigt rolig också. I vår kommer vi ha en hel del kirurgi vilket är helt nytt; idag fick vi vara inne på operationsavdelningen, se hur det ser ut i salarna och se hur man klär sig sterilt innan man går in på operation. Fatta att man om några veckor kommer stå där vid operationsbordet och typ göra saker?? (vi får ju inte operera direkt men typ hålla någon hake eller klippa lite, eventuellt sy). Kommer vara sjukt nervös inför min första operation men också väldigt förväntansfull. Det är verkligen som en annan värld där inne. Besöket gjorde mig mycket mer taggad inför terminen!

Men nu till grejen som jag tänkt skriva om hur länge som helst haha, men inte kommit mig för. Det är nämligen så att jag inte kommer befinna mig på Akademiska förrän i mars - jag kommer åka på utbyte!! Destinationen är inget mindre än SRI LANKA! Åker redan nästa vecka och kommer vara borta i en månad. Jag och min vän Sigrid kommer att göra vår Endokrinologi-praktik på National Hospital i Colombo (Sri Lankas huvudstad). Är så otroligt jäkla taggad att det inte är klokt. Vi får vara borta hela blocket på fyra veckor och kommer att läsa in teorin själva, vilket innebär att vi har över två veckor på oss att göra vad vi vill på Sri Lanka. Vi kommer nog åka runt en hel del; surfa, bo på hostell, vandra, gå runt på teplantager och bara njuta av det fantastiska klimatet och den otroliga naturen som finns där. Dessutom kommer vi åka dit under en väldigt bra period vädermässigt - det regnar typ inget alls i februari och ska vara väldigt behagligt just då.

Så som ni säkert förstår har det varit en del att fixa med utbytet: visum, läkarrock, vaccinationer, kläder att ha på sjukhus o.s.v. Sjukhuskulturen är ju lite annorlunda där, t.ex. har man civila kläder och läkarrock istället för scrubs. Boende i Colombo har vi också fixat, via Air bnb har vi hyrt ett litet hus/lägenhet med pool under de två veckor vi är på sjukhuset. Resten av tiden är boende och destinationer ganska öppet (har man tips får man gärna delge!). Nära vårt boende finns även ett cross fit-gym så gissa vem som äntligen kommer ha råd att köra den grenen...

Åh ser så framemot detta! Sol, hav, värme, palmer, kulturombyte!! I'm ready for it all!Flera år gamla bilder från när jag åt en kokosnöt i Spanien.
Tyckte inte det var så gott egentligen, men det ser ju väldigt bra ut på bild.

Inga kommentarer: