söndag 14 januari 2018

45% LÄKARE


Hej alla fina! Hoppas ni har och har haft en fin helg. Efter några dagars intensivt tentaplugg (när man inser att den där "mini-tentan" man trodde man skulle ha ändå visar sig utgå från ca 30 föreläsningar och man missberäknat tiden litegrann) skrev jag terminens sista tenta kl.18 på fredagkväll (vem sätter sådana tentatider ens??). Fick även veta att jag klarat tentan med bravur idag och t.o.m. fått riktigt bra procent så det känns superbra att avsluta termin 5 med en "clean slate" och inte ett enda moment kvar från tidigare terminer. Fatta att jag om någon månad är halvvägs genom läkarprogrammet? Även om det känns som att det var länge sedan jag började plugga så känns det som att det gått fruktansvärt snabbt. (Vad är det som händer jag är ju fortfarande ett barn)

Nog om åldersångest, på fredagkväll efter tentan festade vi till det med förfest hos min Visby-kompanjon Matilda och sen utgång. Riktigt rolig kväll faktiskt, känns som att det var längesen jag var ute i Uppsala med klassen. Nästa morgon var det bara att släpa sig upp ur sängen (who am I kidding, jag sover på luftmadrass) och börja packa ihop grejer för då var det dags att flytta IGEN. Som jag berättade i ett tidigare inlägg så har min nya, fina lägenhet vattenläcka och jag blir tvungen att flytta så länge det åtgärdas. Så nu har jag flyttat in i en dublett i ett studentområde så länge, som förvisso inte är lika stor och fin som min riktiga lägenhet, men faktiskt riktigt mysig ändå. Att jag får tillbaka ett par tusenlappar på hyran sitter ju gött i plånboken också... Så ingen större skada skedd, även om det har varit nog med krångel för ett tag framöver nu. Min moster och kusin med company kom och hjälpte mig flytta det mest nödvändiga, verkligen guld värt att ha folk som kommer och hjälper en i närheten. Hade nog varit rätt körd utan dem.

Har även fått mig en ny roomie! Matilda heter hon och ska börja T1 på läkarprogrammet imorgon. Längesen jag bott tillsammans med någon så det känns väldigt annorlunda att vara social när man är hemma haha, men hon är svintrevlig och det fungerar verkligen superbra hittills. Tror det kommer bli hur bra som helst. Det är ju faktiskt riktigt trevligt att bo tillsammans, ännu trevligare när man bor tillsammans med någon som är lika trevlig som Matilda hehe. 

Första morgonen i ännu en ny lägenhet! Mitt rum är minst sagt minimalistiskt, men det är ljust och stort. Saknar inte garaget för fem öre.

Idag ska jag tillbaka till min riktiga lägenhet för att sortera och packa ihop mina kläder, och ta med några småsaker som blivit kvar. Får ha resten av mina saker kvar i mitt rum, så behöver inte ta med mig allt till ersättningslägenheten. Har även tänkt hinna gå på stan och fixa lite saker, träna och eventuellt käka middag med Sigrid. Ikväll har jag även tänkt skriva ihop ett inlägg om mitt stundande äventyr! Så, I better get going haha.

Ha en fin söndag!