fredag 5 januari 2018

ADIEU LE GARAGE

Halå vackringar! Faktum är att jag inte glömt denna blogg (!!) men det har varit konstant kaos sen jag kom tillbaka till Uppsala efter jul och nyår, så jag har inte haft tid att uppdatera. Men jag har faktiskt flera inlägg på lager!

Bytte bostad dagen efter att jag kom tillbaka - ord kan inte beskriva hur skönt det var att äntligen flytta från min gamla bostad. Har visserligen bott där i två år och det har fungerat okej, men nu när jag flyttat därifrån märker jag hur instängdheten och bristen på ljus har påverkat mig nu under vintern. Har alltså bott i ett ombyggt garage med låg takhöjd och lite ljusinsläpp, och OM jag trivs bättre i en ljus och stor lägenhet. Dock är det megamycket strul med den nya bostaden - dagen jag flyttade in fick jag bekräftat att den vattenskada som uppstått hos grannen ovanför mig tyvärr påverkat min lägenhet också, till den grad att det måste åtgärdas och jag inte kan bo kvar under tiden. Därför är alla mina saker kvar i flyttlådor och jag blir tvungen att flytta till ett tillfälligt boende under obestämd tid redan nästa vecka. Får har kvar det mesta i lägenheten som skall renoveras, vattenskadan har inte påverkat alla rum, så kommer bara ta med mig grejer jag verkligen behöver... Men gissa om det suger att få denna nyhet slängd i ansiktet när man är exalterad över att äntligen få flytta efter två års väntan.

Försöker dock att inte låta det slå ned mig för mycket, de har ju fixat ersättningsboende åt mig och min blivande roomie och det är ju trots allt en himla tur att jag inte hann packa upp allt och börja bosätta mig innan vattenskadan märktes. Bostadsföreningen har också varit väldigt ursäktande och hållit mig uppdaterad om läget så känner mig ändå bra behandlad. En himla otur, men when life gives you lemons... eller nåt i den stilen. Värre kan man ha det!
Resultatet av en till synes mycket allvarlig photoshoot i le garage någon gång i tiden.

Kuriosa för den nyfikne: Namnet Le Garage kom till efter att Heidi berättade om ett besök till en lyxrestaurang där hon betalat 500 spänn för någon slags ärt-tallrik - en restaurang som bar just detta namn - och vi kände väl direkt att detta var ett namn för min extravaganta boning. Sådär om ni ville veta. 


Inga kommentarer: