måndag 2 september 2013

Words

Har igen tänkt på hur konstiga vi människor är egentligen. Vi bävar för att säga det vi verkligen känner, för att vi är rädda för att förlora vår stolthet eller bli avvisade. Är det egentligen värt att gå runt och hålla tillbaka oss själva och våra känslor, bara för att få behålla stoltheten? Vad är den värt egentligen. Vi vrider och vänder på saker, och försöker tolka varandras signaler utan komma fram till något, istället för att bara fråga varandra vad den andra personen känner. Varför gör vi så? Varför krånglar vi till det så mycket i onödan? Jag tror att en av de orsaker till att människors relationer är så komplicerade är just för att vi är så jäkla rädda för att förlora vår stolthet, känna oss dumma eller bli sårade. I grund och botten tror jag faktiskt att vi är så egoistiska att det vi är mest rädda för är att själva bli sårade, antingen genom att bli sårade av andra eller att själva såra andra människor. 

Ibland önskar jag att vi alla vore mer rakt på sak och slutade krångla till det så mycket. Att vi skulle sluta hålla upp en fasad och låtsas att vi inte bryr oss fastän vi i själva verket gör. Att vi skulle säga vad vi känner, tycker och tänker utan att fundera så mycket på vad andra ska säga om oss. Tänk vad enkelt det skulle vara om vi slutade spela våra roller och bara vore precis så som vi är när ingen annan är där.

Nu hoppas jag att ni förstår någonting av vad jag just skrev... att få tankar nedskrivna är inte alltid det lättaste.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sant det där. Orsaken varför människor gör så, är för att denna jävla värld vi lever i är full av fördomar, full av människor som är rädda för något de inte vet något om osv osv. Det finns också vissa oskrivna regler på hurdan en ''normal'' människa är. T.ex. om en människa skrattar högt för sig själv är den ''sjuk i huvudet'', fast precis alla egentligen någon gång skulle ha lust att göra det, men gör det inte eftersom; ''alla tror jag är sjuk i huvudet om jag gör det'', och börjar nästan tro på det själv. Det är något jävligt fucked up med denna värld, och den borde verkligen förändras..

Aidai sa...

Tänkvärda ord. :)

Jennie sa...

Anonym: Håller med dig. Oskrivna regler om vad man ska säga, hur man ska vara, klä sig och bete sig har vi gott om i detta samhälle. Individer som sticker ut får garanterat i något skede ta emot en massa skit av inrutade människor som egentligen inte vet någonting om dem, men som kompenserar att de inte själva vågar bryta dessa oskrivna regler med att hacka på de som vågar. Tyvärr är det ju såhär det funkar och det enda man egentligen kan påverka är hur man själv beter sig mot sig själv oh andra.

Jennie sa...

Ida: Tack! :)